Apeluri ICDE Comunicate

ICDE susține activitatea jurnalistei Emilia Șercan și consideră total inacceptabilă orice încercare de intimidare și discreditare a sa

Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană a aflat cu consternare informațiile referitoare la încercările de intimidare și compromitere a jurnalistei Emilia Șercan, apărute, astăzi, în spațiul public. Investigațiile din toți acești ani ale doamnei Șercan în domeniul plagiatului academic practicat la cel mai înalt nivel au avut o contribuție decisivă la descurajarea și pedepsirea furtului intelectual în România, precum și la redarea prestigiului studiilor doctorale desfășurate conform celor mai înalte exigențe academice. Pentru această contribuție și întreaga sa activitate jurnalistică, ICDE i-a acordat Emiliei Șercan premiul România Europeană în anul 2020.

Cerem ferm autorităților competente să ia toate măsurile pentru a asigura o anchetă corectă, independentă și în conformitate cu regulile unui stat de drept autentic în spețele semnalate de jurnalistă. Considerăm inadmisibilă orice încercare de mușamalizare și, mai grav, de scurgere a dovezilor din dosarele de cercetare penală aflate în desfășurare, care ar șubrezi în mod grav și iremediabil statutul de stat de drept al României. 

About the author

ICDE

Add Comment

Click here to post a comment