Despre ICDE

Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană este un think tank care promovează prin dezbateri, proiecte și acțiuni cultura democratică și valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

Am înființat ICDE în anul 2019, convinși că democrația de sorginte europeană și valorile fundamentale pe care se clădește trebuie promovate și susținute în mod constant. În cei trezeci de ani de democrație, România a trebuit să facă față multor provocări și a fost chiar în pericol de a pierde tot ce a câștigat prin aderarea la cele mai importante organizații ale lumii occidentale: NATO și Uniunea Europeană.

Rolul nostru este de a lansa și dezbate idei menite să consolideze democrația, de a propune proiecte de politici publice în diverse domenii, de a monitoriza activitatea guvernamentală și politică în vederea evitării derapajelor de la principiile democrației, dar și de a recompensa comportamentele și atitudinile care consolidează parcursul european al României.

Având peste 30 de membri activi într-o varietate de domenii — intelectuali, oameni politici, antreprenori, profesioniști și activiști — ICDE își asumă un rol activ în societate și promovează acțiuni de substanță atât pe cont propriu, cât și în colaborare cu alte organizații din societatea civilă românească.