CRIZA – Vocile ICDE în timpul pandemiei

Primul volum colectiv al ICDE, publicat într-o perioadă de cumpănă pentru întreaga omenire, este un proiect editorial inedit prin scopul său și modalitatea de realizare. Pentru a-l construi, cei trei coordonatori, Raluca Moldovan, Thomas Tolnai și Valentin Naumescu, au acționat asemeni unui fotograf care caută să surprindă în secvențe extrem de precise și expresive lumea înconjurătoare. Astfel, fiecare text din cuprinsul lucrării reprezintă câte o secvență a unei lumi devenite subit imprevizibilă, nesigură și instabilă. 

Vocile ICDE sunt, bineînțeles, autorii ICDE care, pe perioada celor aproximativ trei luni de carantină, au scris în diverse publicații online și offline analize, sinteze, interviuri și chiar cercetări ample în domeniile lor de competență, cu scopul de a explica noua realitate, dar și de a propune soluții pentru ieșirea din această gravă criză mondială. 


Autorii ICDE


Despre volum

Împreună ținem calea dreaptă în aceste vremuri extrem de tulburi.

Uneori e extraordinar să fii jurnalist! Astăzi am primit, cu dedicație de la dl președinte al ICDE, Valentin Naumescu, acest volum care adună gândurile, opiniile și analizele unora dintre cei mai implicați și mai buni profesioniști pe care îi are România la ora actuală. Cu unii dintre ei am și discutat în ultimii ani, pe cei mai mulți îi cunosc din viața publică și îi respect maxim. Cu atât mai mare e bucuria de a vedea numele meu menționat alături de al unei doamne extrem de curajoase (https://spotmedia.ro/…/sectia-speciala-a-fost-gandita-ca-br…) și de cel al echipei Spotmedia.ro, din care cu mândrie fac parte. Succes, ICDE! Succes, Spotmedia.ro! Împreună ținem calea dreaptă în aceste vremuri extrem de tulburi.

Camelia Badea, spotmedia.ro

Criza – Vocile ICDE în timpul pandemiei” este o carte a unui anume centrism, un document important despre criză și despre cum moderația poate ajuta la o mai bună „navigare” a epocii post-COVID.

„Cu siguranță că una dintre cele mai interesante apariții editoriale în marginea crizei actuale – o carte apărută recentissim la Editura Universității de Vest din Timișoara, în seria de „Științe politice” – este aceasta: „Criza – Vocile ICDE în timpul pandemiei” […] o carte a unui anume fuzionism, a unui anume centrism (în foarte multe privințe, ofertant pentru dezbaterea de idei), un document important despre criză și despre cum moderația poate ajuta la o mai bună „navigare” – printr-o înțelegere nuanțată – a unei situații care, așa cum se mai spune, va rămâne consemnată în cartea de istorie…”

Cristian Pătrășconiu, Revista 22

Criza ar putea trece peste câteva luni, sau poate într-un an sau doi, nimeni nu ştie exact.

„Textele vor rămâne însă neclintite şi imortalizate, ca o mărturie a acestei experienţe pe care o traversăm, aşa cum au fost ele scrise la momentul respectiv, de autori cu diverse înţelegeri profesionale şi intelectuale ale contextului crizei şi cu variate viziuni asupra viitorului, sub presiunea unei ameninţări ieşite din comun. Unele scenarii prezentate aici probabil se vor invalida, dar altele se vor confirma în anii care vin. Paginile care urmează devin astfel proba supusă judecăţii timpului a capacităţii analitice, de sinteză şi prospective a think tank-ului ICDE din vremea pandemiei de COVID-19.”

Valentin Naumescu

Comenzi

Pentru comenzi, vă rugăm să accesați pagina Editurii Universității de Vest, Timișoara