Apeluri ICDE Comunicate

ICDE îl propune pe Cristi Danileţ spre numire la Curtea Constituțională

Pentru unul din cele trei locuri vacante la Curtea Constituțională a României, Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană îl propune pe vicepreședintele asociației, judecător dr. Cristi Danileț.

Propunerea este adresată Președintelui României, Senatului și Camerei Deputaților, care vor numi fiecare câte un membru al CCR.

Prin activitatea profesională și civică excepțională depusă în ultimii ani, prin implicarea generoasă și contribuția majoră la dezvoltarea educației juridice a tinerilor din România, judecător dr. Cristi Danileț a demonstrat că este un om integru, bine pregătit profesional, dedicat valorilor europene, una dintre acestea fiind chiar statul de drept.ICDE consideră că prin numirea lui Cristi Danileț la CCR, prestigiul instituției și misiunea controlului de constituționalitate al legislației ar avea de câștigat. CCR este în prezent grav afectată de lipsa de credibilitate în societatea românească, în principal din cauza numirii frecvente de persoane care au activat în partide politice, care sunt apropiate în mod evident politicii și intereselor de partid și au exprimat poziții care au fost ulterior contrazise de Curtea Europeană de Justiție.