Anunțuri Comunicate Evenimente

Facultatea de Studii Europene și Centrul EUXGLOB, în parteneriat cu ICDE, organizează cea de-a treia ediție a conferinței internaționale EUXGLOB

În perioada 9-10 noiembrie a.c. va avea loc a treia ediție a conferinței internaționale anuale organizate de Centrul Euxglob al Facultății de Studii Europene a UBB, în parteneriat cu Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), intitulată Perspectives of the European Union’s Eastern Neighbourhood. Lucrările conferinței vor avea loc la Facultatea de Studii Europene, în format hibrid, online și onsite.

Printre invitații la această ediție a conferinței se numără 60 de personalități ale vieții academice din România și din străinătate (Marea Britanie, SUA, Germania, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Georgia, Azerbaidjan), care vor susține prezentări pe o gamă variată de subiecte conexe temei principale a conferinței.

La deschiderea vor avea intervenții ES Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, și ES Dorin Recean, Primul Ministru al Republicii Moldova.

Joi, 9 noiembrie, în cadrul conferinței se va desfășura masa rotundă cu tema Impactul geopolitic al noilor tehnologii în zona Mării Negre, parte a programului european de cercetare REMIT (Reignite Multilateralism via Technology), având ca vorbitori experți români și străini din domeniul militar, strategic, diplomatic, intelligence, securitate cibernetică etc.

De asemenea, în cadrul evenimentului, în data de 10 noiembrie, orele 12.45, în Sala Robert Schuman, va avea loc decernarea Premiului anual ICDE România Europeană, ediția 2023, care în acest an va fi acordat fondatoarelor Asociației Dăruiește Viată, dna. Oana Gheorghiu și dna. Carmen Uscatu. 

ICDE va organiza, de asemenea, tradiționala masă rotundă din cadrul conferinței, cu participarea unora dintre experții săi și alți invitați de marcă, la finalul evenimentului, în data de 10 noiembrie, pe tema Impactului regional al dinamicii relațiilor dintre marile puteri, în contextul crizelor celor două războaie care se desfășoară în vecinătățile geopolitice ale Uniunii Europene.