Comunicate

ICDE salută rezolvarea impasului coaliției de guvernare

Consecventă apărării intereselor României Europene, valorilor și principiilor care întemeiază rațiunea existenței coaliției majoritare PNL-USR-PLUS-UDMR, Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) salută rezolvarea impasului politic și continuarea guvernării în formula negociată după alegerile din decembrie anul trecut.

Consensul la care au ajuns aseară liderii coaliției și Primul Ministru al României este un semn încurajator, care dă speranțe că această coaliție poate funcționa cu bune rezultate în continuare.

Calea de urmat este calea dialogului, responsabilității politice, maturității și coeziunii între partidele componente, condiții necesare unei guvernări de bună calitate, în interesul României Europene.

Acum, când România traversează un moment dificil cauzat de pandemie și de creșterea tentațiilor radicalizării și populismului extremist, principalele partide ale guvernării, PNL și USR-PLUS au obligația de a asigura „coloana vertebrală” a guvernării, bazată pe valorile democrației liberale și ale Uniunii Europene.

Chiar dacă PNL și USR-PLUS pot avea uneori impresia că sunt partide rivale, care concurează pe segmentul electoral liberal anti-PSD, interesul major al acestui mandat este o guvernare reușită de patru ani, care să ducă România pe o treaptă superioară de dezvoltare economică, instituțională, a calității serviciilor publice și infrastructurii.

About the author

ICDE

Add Comment

Click here to post a comment