Anunțuri Comunicate

Centrul EUXGLOB al UBB, în parteneriat cu ICDE, anunță lansarea apelului pentru propuneri pentru cea de-a patra conferință internațională cu tema THE EU AFTER THE EUROPEAN ELECTIONS. Priorities, Challenges, Relations with the World

2024 este un an politic și electoral crucial, cu consecințe semnificative. Centrul pentru Studierea Relațiilor Externe ale UE și a Ordinii Globale (EUXGLOB) al Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene (REC) în România și think tank-ul Inițiativa pentru Cultură Democrată Europeană (ICDE) anunță apelul pentru lucrări pentru cea de-a patra ediție a conferinței noastre internaționale anuale, dedicată perspectivelor postelectorale ale UE.

Bazându-se pe o tradiție academică deja consacrată, această ediție își propune să reunească cadre universitare, oameni de știință, factori de decizie, studenți și un public interesat pentru a discuta probleme importante referitoare la prioritățile, provocările și relațiile UE cu lumea. Vă invităm să trimiteți propunerile dvs. de lucrare completând formularul disponibil la https://docs.google.com/forms/d/1aIV78V3R7k0Iw4Ek1tPW1_wNlxTMJkKFqXvCTrjpOWs/edit?ts=66682d90 până la 1 noiembrie 2024. Notificări de acceptare vor fi trimise la aproximativ 10 zile după primirea propunerilor.

  Principalele paneluri ale conferinței includ, dar nu se limitează la:

• Rezultatele alegerilor europene, grupurile și coalițiile din Parlamentul European, negocierile pentru noua conducere a UE

• Schimbări postelectorale în UE 

• Sprijinul UE pentru Ucraina în războiul împotriva Rusiei 

• Relațiile UE cu SUA, China, Sudul Global și Orientul Mijlociu

• UE și vecinătatea estică (Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus)

• UE, NATO și ordinea europeană de securitate.

Conferința va fi organizată într-un format hibrid, fără taxă de participare. Limba conferinței este engleza. Mesele și pauzele de cafea vor fi asigurate pe parcursul celor două zile de eveniment. La cerere, organizatorii pot face rezervări la Hotel Universitas (costul de cazare nu este acoperit).

Lucrările prezentate în timpul conferinței vor fi luate în considerare pentru publicare într-un volum colectiv. Mai multe detalii despre volumele lucrărilor conferințelor anterioare, precum și despre evenimentele trecute ale Centrului EUXGLOB pot fi găsite pe www.euxglob.ro.

 Așteptăm propunerile dumneavoastră de lucrări pentru cea de-a patra ediție a conferinței internaționale EUXGLOB din decembrie 2024. Pentru orice întrebări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la [email protected].

About the author

ICDE

Add Comment

Click here to post a comment