Anunțuri Comunicate

Școala de vară a Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană – ediția a treia

Tema:

Cluj Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Studii Europene, 11-14 iulie 2024

Pe plan global, european și național, 2024 este un an politic și electoral crucial. Așa cum se știe, 49% din populația lumii (64 de țări și UE în ansamblu) votează în 2024. În România, avem toate cele patru tipuri de alegeri suprapuse în acest an – locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare. De alegerile din acest an, vor depinde multe evoluții viitoare la nivel global, european (UE) și în România. 

În perioada 11-14 iulie 2024, think tankul Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), împreună cu Facultatea de Studii Europene și Centrul pentru studiul relațiilor externe ale UE și ordinii globale (EUXGLOB) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, organizează cea de-a treia ediție a școlii de vară anuale, cu tema „La jumătatea anului electoral 2024: concluzii de etapă, tendințe și perspective.” Evenimentul va avea loc la Facultatea de Studii Europene a UBB. 

Printre invitații la această ediție a școlii de vară se numără personalități ale vieții publice și academice românești și experți recunoscuți în diverse domenii (politică, economie/finanțe/energie, justiție, administrație publică, relații internaționale, societatea civilă), membri ai ICDE, dar și colaboratori externi, precum: Siegfried Mureșan, Iuliu Winkler, Cristian Bordei, Valentin Naumescu, Anca Dragu, Silviu Rogobete, Adrian Corpădean, Mihnea Stoica, Iulian Fota, Cristi Dănileț, Dorin Popescu, Gabriela Ciot, Raluca Moldovan, Romeo Stavăr Vergea, Ovidiu Vaida etc.

Înscrierile vor avea loc în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2024, iar participanții interesați se pot înscrie accesând link-ul de mai jos: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmyLuW0At3IlPC6_Lp277ICiM6vypHZXaRsFwMoYmaixDL1g/viewform?fbzx=-8695799505204149853

Taxa de participare este de 200 RON pentru studenți (nivel licență, master și doctorat) și 300 RON pentru restul participanților. Vă rugăm să transmiteți dovada plății, precum și dovada faptului că sunteți student (copie/fotografie după carnetul de student sau alt act doveditor) pe adresa de email [email protected].

Sumele trebuie achitate în contul de mai jos în momentul înscrierii, cu mențiunea „taxă pentru școala de vară ICDE 2024”:

Titular: Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană

Cont IBAN: RO33BRDE130SV18286751300 

Deschis la BRD GSG Sucursala Cluj-Napoca

Cod SWIFT/BIC (pentru transferuri din străinătate): BRDEROBU/BRDE 

Taxa include costul participării la lucrări, materialele aferente, diploma de participare și pauzele de cafea și gustări din timpul evenimentului. Pentru participanții interesați, se pot face rezervări pentru cazare la Hotelul Universitas al UBB (patru nopți), costul cazării nefiind inclus în taxa de participare la școala de vară.

Participanții vor primi confirmări privind înregistrarea lor până la data de 20 iunie 2024. Programul final al evenimentului, precum și alte detalii organizatorice, vor fi transmise participanților la această dată.

Îi invităm călduros pe toți cei interesați de această temă extrem de importantă, mai ales în actualul context de instabilitate și conflicte, să participe la un nou eveniment de calitate marca ICDE și EUXGLOB, pentru a dezbate împreună viitorul României și al Uniunii Europene la jumătatea unui an electoral fără precedent.