Anunțuri Comunicate

PREMIUL ICDE ROMÂNIA EUROPEANĂ 2022 VA FI DECERNAT DOAMNEI MAIA SANDU

Ca în fiecare an, în noiembrie, în preajma Zilei Naționale a României, Consiliul Director al ICDE deliberează cu privire la laureatul Premiului ICDE România Europeană.

Anul acesta, decizia ICDE este de a acorda premiul Excelenței Sale Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova. Suntem onorați că doamna președintă Maia Sandu a acceptat să primească Premiul ICDE.

Motivația acestei decizii constă în contribuția, prestația, influența și capacitatea doamnei Maia Sandu de a inspira societatea românească și de a arăta că, în pofida celor mai vitrege condiții istorice și geopolitice, integritatea, curajul, evitarea compromisurilor și promovarea valorilor europene rămân posibile.

Ceremonia de decernare a Premiului ICDE România Europeană 2022 va avea loc în decembrie la Cluj, în cadrul unei conferințe organizate în parteneriat de ICDE, Facultatea de Studii Europene a UBB Cluj și Centrul EUXGLOB al Facultății de Studii Europene.

Vom reveni în preajma evenimentului cu detalii despre participarea Președintei Republicii Moldova la ceremonie și cu programul conferinței.

Prof. dr. Valentin Naumescu

Președintele ICDE

Directorul Centrului EUXGLOB al Facultății de Studii Europene