Anunțuri Comunicate

Laura Codruța Kövesi este câștigătoarea premiului România Europeană 2019 al ICDE!

Este cel mai cunoscut procuror român.
A fost cel mai tânăr Procuror General din istoria României, poziție ocupată timp de două mandate. A demarat o campanie notabilă de confiscări ale produsului infracțiunilor.

A fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. În timpul mandatelor ei, mii de oameni politici, de afaceri, magistrați, polițiști și funcționari au fost investigați și condamnați pentru corupție. DNA a devenit o instituție de încredere pentru marea majoritate a românilor.

A rezistat atacurilor televiziunilor patronate de infractori. A rezistat șantajelor din partea unor spioni străini. A câștigat acțiunile disciplinare care i s-au intentat. 

A fost premiată de conducători de state și de ambasade, lăudată de ONG-uri și de presa internațională, recunoscută de Universități de prestigiu ca personalitate de marcă pe plan internațional.

A obținut pozitia de șef al Parchetului European prin merite proprii și în ciuda opoziției rușinoase și nedemne a coaliției guvernamentale PSD-ALDE, în campanie antieuropeană și, in fond, antinațională. Victoria ei reprezintă o premieră în istoria Uniunii Europene, când promovarea unui cetățean este boicotată de guvernul țării sale prin utilizarea pârghiilor statale interne și internaționale.

Este un lider al luptei împotriva corupției. A devenit un model de profesionalism pentru sute de magistrați. A inspirat mii de tineri și a motivat sute de mii de cetățeni în a susține justiția, anticorupția și democrația.

Este un model de consecvență, tenacitate și tărie. A convins că lupta împotriva corupției poate fi câștigată.

— Consiliul Director al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE)

sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

About the author

ICDE

Add Comment

Click here to post a comment